2016. sze 15.

BKK lehúzza utasait?

írta: Városi Kurir
BKK lehúzza utasait?

Az „enyveskezű” automata esete

letoltes.jpg

A BKK – persze az utazóközönség, tehát szigorúan mindannyiunk védelmében – akképp „utasította" automatáit, hogy húszezresből kizárólag abban az esetben adjon vissza, ha a kedves vásárló cehhe meghaladja a tizenötezer forintot. Tette mindezt titkosítva, nem kötve a gépet használók orrára.

Olvasói bejelentés hívta fel erre az igencsak nem reklámozott tényre a figyelmet. Megértem én, hogy spórolni kell az adófizetői pénzből gazdálkodó BKK felelős vezetőinek, hiszen jól tudják,  most másra kell a pénz, arra hogy egész Magyarország – a teljes, nem a csonka – egységesen gyűlöljön és rettegjen.  Nincs 'felesleges " forint, az államkasszában a gyanútlan utazni vágyók  tájékoztatására. ehet, hogy a  gránitszilárdságú evidenciaként kezeli, hogy mindenkinél legyen apró?

images.jpg

Hogy egyik szavam a másikba ne……., ezért a száraz tény az, hogy augusztus végén vásárolt egy honfitársunk bérletet a Lehel téri BKK automatából,  – tudatta az atv.hu – ami 9.500.- forintot kóstált és gyanútlanul – oh, mily dőreség! – 20.000.-Ft-ossal fizetett érte. A gép tette a dolgát, és 500.- Ft-ot visszaadott a vevőnek. Megnyugodva, és a „kérem a következő balekot” felirattal hívogatón várta a soros – nem Soros, hisz ő nem politizál – delikvenst. Emberünk meglepetéséből ocsúdva – ahogy tisztes állampolgárhoz illik – nem a gépen akarta megtorolni az egyszeri tévedésnek hitt sérelmét – hívta az említett állami cég ügyfélszolgálatát, ahol jelezte a problémát, felvették az adatait, ám mielőtt érdemben választ kaphatott volna, megszakadt a vonal.

Nem adta fel, írásban kereste meg a BKK fura urait, és, hogy ne kelljen miatta több fát kivágni, papírspórolás okán rögtön meg is adta a bankszámlaszámát, hogy orvosolhassa a cég a bakit és kijavíthassa a vélhetően megrongált gépet.

A BKK utolsó óráig kihasználva a számára biztosított egyhónapos válaszadási lehetőséget, a napokban értesítette honunk becsületes és jóhiszemű polgárát, hogy nem áll módjában visszafizetni az általa firtatott összeget. Az indoklásban megemlítették, hogy az automaták az összes érvényben lévő fizetőeszközt elfogadják, de az „ügyfelek védelmében” szabályozták a visszaadást, miszerint 20 ezer forintos címlettel csak akkor lehet fizetni, ha a megvásárolni kívánt díjtermék(ek) értéke 15.005 forint vagy magasabb összegű.

 „Már dolgozunk azon, hogy ez az információ minden automatán feltüntetésre kerüljön”.

Megnyugodhatunk tehát, már megszületett az a BKK alkalmazott, aki felnővén átvághatja a gordiuszi csomót, és felvéve a telefont megrendelhet egy nyomdától pár öntapadós matricát ezzel az örökbecsű felirattal:

„Csak a kezemet figyeljék, mert csalok!”

„Izgága” sértettünk még a Budapesti Békéltető Testülethez is elment panaszával, ahol azt a felvilágosítást kapta, hogy nem egyedi az esete, sokan panaszkodnak a fent említett automatákra.

bkvfigyelo.jpg

Az továbbra sem világos, hogy a gép adatait leolvasva és a pénzt átszámolva, hogy nem tűnt fel senkinek, hogy 10.000 forinttal több van a kisgömböcként működő gép belsejében, mint amilyen értékben jegyet, vagy bérletet kiadott volna. Hát ennyit az „emberarcú” , a széthullástól kormányunk által megvédett BKK-ról.

atv.hu nyomán VB

Szólj hozzá

forint bérlet automata BKK Budapesti Békéltető testület