2016. sze 04.

Vége a Jóban rosszban -nak?

írta: Városi Kurir
Vége a Jóban rosszban -nak?

joban_rosszban1212_1.jpg
Egy neve elhallgatását kérő informátorunk szerint a TV-2-nél az új tulajdonos kormány-komisszár, Vajna érkezése óta tartó átalakításnak, ráncfelvarrásnak a Jóban rosszban című napi sorozat lehet a következő áldozata, 

Most még csak a Szuper TV-re száműzték sokak kedvenc napi, egyre szagtalanabb szappanját, ám a készítő csapattal állítólag közölték a verdiktet, hogy ha nem sikerül növelni a nézettséget a cselekmény megújításával, a kiüresedett karakterek „kiírásával”, akkor az év végével - ahogy pestiesen mondani szokás - „ ennyi, meg egy bambi”.
Kétségtelen, hogy az író csapat olyan ösvényre terelte jó néhány karakter „életét”, ahonnan csak hollywoodi szaktársaik tudnák újraéleszteni, és bekapcsolni azokat a cselekmény sodrába, abba a sodorba, amely valljuk be, maga is megújításra vár, mert egy ideje olyan, mint egy demens vén kutya, amely úgy hiszi magáról, hogy még kölyök, és egyre lassabban, egyre fáradtabban ugyan, de a saját farkát kergeti, így forogva tengelye körül.

korhaz.jpg
A sorozatot, melynek első bevezető dupla részét 2005-ben vasárnap, méghozzá fő műsoridőben indította a csatorna, azzal a nem titkolt szándékkal hívták életre, hogy a konkurens RTL-klub szappanopera sorozatának ellenfele legyen., ami hullámzó teljesítménye miatt csak olykor-olykor sikerült. A Jóban rosszban azonban egy aránylag jó időszak után több, mint egy éve szemmel láthatóan enyhe, majd egyre meredekebb lejtőre került.
A kreatív csapat egyenlőre mindennel megpróbálkozik, legutóbb nem átmenetileg, ahogy szokták, hanem végleg kiírták a Liptai Claudia által alakított karaktert, aki így a műsorvezető szülése után sem térhet vissza a sorozatba, se a városba.

liptai-claudia-fb2-lead.jpg

Régebben még a fontos karaktereket lecserélték, ha valamilyen okból a színésznek mennie kellett, így történ ez, amikor Mészáros Kytti váltotta Legerszky Krisztát Barbara, majd, Szabó Zsófit Nagy Adrien Betty, később Debreceni Csabát Marton Róbert, Dr. Kardos, Várvölgyi Liliant Braghini Rozina Orsi váltotta. A karaktercserék sikeresek voltak, kivéve egyetlen esetet, amikor a nézők nem fogadták el a cserét és a karaktert végleg ki kellett írni, ez akkor történt, amikor a csatorna kirúgta az azóta már börtönbüntetését is letöltött Damu Rolandot. A sorozatszínész - ahogy azt a bűnvádi eljárásokban mondták - akkori barátnője, az azóta Vajna Tímeává előrukkolt Palácsik Tímea sérelmére követett el bűncselekményt, és helyette Szikszai Rémusz lett Előd.
Amennyiben minden marad a régiben, akkor tizenegy év tündöklés és bukdácsolás után eltűnhet a magyar kereskedelmi televíziózás egyik kedvence.

barbara.jpg
Hírforrásunk állítását - miszerint a készítők már megkapták a selyemzsinórt - látszik alátámasztani másik informátorunk is, aki arról adott hírt, hogy a „füstös hátsó szobákban” már azon törik a fejüket, milyen új napi sorozattal rukkoljon elő a csatorna.
A TV2-nek meg kell újulnia, mert ezt a célt tűzték ki az árnyékból irányító támogatók, akik - és ez nem titkos információ - szeretnének végre egy nagy nézettségű, kormánybarát bulvárcsatornát is látni, amely elsődleges üzeneteiket csomagolná fogyaszthatóvá. Az MTVA - és ez mára már pontosan kiderült - elhanyagolható nézettséget hozó kezdeményezés, hiszen a köztévének csúfolt valamibe öntött milliárdok - kivéve a sportcsatornát - úgy tűnik egyenlőre mintha valódi lefolyóba, majd csatornába ömlenének, ahonnan nagyrészük - apró képzavarral élve - egyesek szerint magánzsebekbe - oh irgalom atyja, ne hagyj el! - torkollik, ez utóbbi kacsát természetesen csak a teljesség okán adjuk közre.

BoMa

Szólj hozzá

TV2 MTVA Andy Vajna Liptai Claudia Damu Roland Jóban rosszban Konta Barbara Vajna Tímea