2016. aug 31.

Anyázás Lipóciában

írta: Városi Kurir
Anyázás Lipóciában

letoltes1.png

Alig néhány éve gondolta újra a kerület vezetése Lipócia fűutcájának forgalmát. a felújítás, vagy inkább az átgondolt megújítás példás ütemben történt meg.

Van egy régi mondás, amely szerint „Az orvos hibája sírba száll, ám építészé velünk marad olykor évszázadokon át, és a repkény is csak mérsékelten segít rajta”. Valahogy így jártunk a Pozsonyi úttal is. Ismételten beigazolódott, hogy nem lehet jó az a terv, ami mindenkinek minden igényét ki akarja elégíteni. Így járt a mi „kis falunk” Lipócia is.

jo.jpg

A tervező, hogy csökkentse a forgalmat, az utca elejét egyirányúsította, ám a mindkét oldalon kialakított parkoló öblök még így is annyira leszűkítik, hogy ha egy magáról megfeledkezett autós, vagy áruszállító másodiknak megáll akárcsak öt percre is, a troli már nem fér el mellette. Így történt ez tegnap délután is, amikor a máskor nyugodt, decens utca csendjét harsány és hosszantartó anyázás törte apró csilingelő üvegszilánkokra, valaki ugyanis a 35 fokban a már említett módon elállta a troli útját. A vezető és az utasok kezdetben csak méltatlankodtak, majd mikor felfedezték az illetőt a terepjáró mellet, és ő többszöri felszólításra sem reagált, éppen ellenkezőleg, egyre komótosabban tárgyalt valakivel, a hangulat kezdett felizzani. A legtöbb káromkodást - ami pedig nem volt éppen csendes - elnyomta az egyre hisztérikusabb dudaszóló, melyet természetesen a troli adott elő. Mintegy tíz perc őrjöngés után a terepjárós hanyagul visszaszólt miközben beszállt, majd gázt adott:

„Érdemes volt?”
Éppen a kérdés relevanciáján gondolkoztam, amikor megláttam, hogy egy másik autó pedig éppen a kerékpárúton parkol, és megint eszembe jutott a felújítás, amely eredményeként a jelentősen beszűkült útra még egy ilyen bringasáv is került.

jooo.jpg
Egyre inkább az az érzésem, hogy aki ezt a koncepciót - és gondolom, számtalan ehhez hasonló akad még nem csak Pest, de országszerte is - kigondolta, az az autósok érdeksérelme nélkül akarta megoldani a forgalomcsillapítást.


Egy régi mondással kezdtem, így a keretes szerkezet jegyében azzal is fejezem be, mert mint az élet más területein is beigazolódott, igaz ez a forgalomszervezésre is: „Aki rossz lánynak áll, búcsút inthet a szüzességnek.”

PYP

Legyen a külső munkatársunk! Küldjön híreket, fotókat, videókat a legizgalmasabbakat feldolgozzuk. Tárgynak írja be: témajavaslat
Köszönjük. varosikurir@gmail.com

 

 

Szólj hozzá

terepjáró utas troli Pest Pozsonyi út Lipócia